נחושית עינונית
Chalcides ocellatus


author nameנכתב על ידי אביעד בר וגיא חיימוביץ

חומט עבה ומגושם. הגוף בגוון נחושתי ומעוטר בכתמים לבנים התחומים בכתמים שחורים. מראה הכתמים מזכיר עיניים ומכאן שמו העברי של החומט. צפיפות הכתמים על גב הנחושית יורדת ככל שמדרימים, עד כדי פרטים ללא כתמים החיים בדרום הערבה ובאזור אילת. הזנב נתיק.

עד 256 מ”מ ( 124 מ”מ לא כולל הזנב ).

כל ישראל.

מהנפוצים בזוחלי ישראל. מאכלס את כל בתי הגידול למעט חולות נודדים. הפעילות ברובה יומית אם כי בסביבה מדברית קיצונית פעיל גם בתחילת הלילה. התזונה כוללת פרוקי רגליים ולעתים פירות. במהלך החודשים יוני ויולי משריצה הנקבה 4-8 ולדות הזהים במראם לפרטים הבוגרים.

איחוד האמירויות הערביות, איטליה, איראן, אלג’יריה, אריתריאה, אתיופיה, חצי האי ערב, טורקיה, טורקמניסטן, יוון, ירדן, ישראל, לבנון, לוב, מאוריטניה, מלטה, מצרים, מרוקו, ניז’ר, סהרה המערבית, סודאן, סומליה, סוריה, עומאן, עיראק, פקיסטן, צ’אד, קניה, קפריסין, תוניסיה ותימן.

author nameנכתב על ידי אביעד בר וגיא חיימוביץ

מפת תפוסה נוכחית

מפת תפוסה נוכחית

נדירות
פגיעות
אטרקטיביות
אנדמיות
המס' האדום
פריפריאליות

ערך IUCN
הגדרת סיכון

() גלילות
צמידות:
% אתרים בשמורות

מינים נוספים

תמונה מאת נחושית חולות
נחושית חולות
נחושית חולות
תמונה מאת נחושית נחשונית
נחושית נחשונית
נחושית נחשונית
תמונה מאת חומט מנומר
חומט מנומר
חומט מנומר
תמונה מאת חומט גמד
חומט גמד
חומט גמד