אפעה
Echis coloratus


author nameנכתב על ידי אביעד בר וגיא חיימוביץ

נחש מחוספס בעל צבעים מגוונים המתאימים לרוב לסביבה שבה הוא חי. גוון הגוף נע בין חום לאדום. לאורך הגב כתמים לא אחידים, בהירים מהצבע הכללי, התחומים בצבע כהה מהם. הראש רחב מהצוואר באופן משמעותי. בדומה לשאר בני המשפחה, הקשקשים שעל הראש דומים לאלו שעל הגוף ואין קשקשי מגן ראש. האישונים מאונכים. הלשון ורודה.

עד 905 מ”מ.

הרי אילת, מרכז ודרום הנגב, בקעת ים המלח, מדבר יהודה, בקעת הירדן צפונה עד לגלבוע.

מאכלס מגוון רחב של בתי גידול מדבריים דוגמת ערוצי נחלים, דרדרות אבנים, גבעות לס וקניונים, ואף חודר לחולות. הפעילות ברובה לילית. האפעה מיטיב לטפס על צמחייה ובמקרים רבים נמצא כשהוא אורב לטרף בקרבת מקווה מים אף בשעות היום. ההתקדמות בזחילה לוליינית או נחשונית. התזונה כוללת ציפורים, לטאות, מכרסמים, פרוקי רגליים ואף קרפדות. כהתגוננות מתפתל במקום ומשמיע קולות שיפה הנוצרים מחיכוך הקשקשים. כאשר חש מאוים אינו מהסס להכיש אף כמה פעמים ברצף. הביצים מוטלות בחודש אוגוסט, עד עשר ביצים בתטולה, והן מודבקות למצע ההטלה.

איחוד האמירויות הערביות, ירדן, ישראל, מצרים, עומאן, ערב הסעודית ותימן.

author nameנכתב על ידי אביעד בר וגיא חיימוביץ

מפת תפוסה נוכחית

מפת תפוסה נוכחית

נדירות
פגיעות
אטרקטיביות
אנדמיות
המס' האדום
פריפריאליות

ערך IUCN
הגדרת סיכון

() גלילות
צמידות:
% אתרים בשמורות

מינים נוספים

תמונה מאת צפע מצוי
צפע מצוי
צפע מצוי
תמונה מאת צפע חרמון
צפע חרמון
צפע חרמון
תמונה מאת עכן קטן
עכן קטן
עכן קטן
תמונה מאת עכן גדול
עכן גדול
עכן גדול