נחש כיפה
Macroprotodon cucullatus cucullatus


גוון הגוף אפור מבריק, לאורך הגב שורה של כתמים שחורים קטנים וביניהם כתמים לבנים. על הראש והעורף כתם שחור נרחב. השפה העליונה לבנה. האישונים גדולים ועגולים. הראש השחור המאפיין נחשי כיפה בישראל אינו נחלת כלל הפרטים של מין זה מחוץ לישראל.

עד 473 מ”מ.

התפוצה מוגבלת לבתי גידול חוליים בגבול ישראל וצפון סיני ולאורך חולות החוף של ישראל עד לאזור יבנה.

נחש קרקעי המאכלס בתי גידול חוליים. פעיל בלילה ולרוב אינו נצפה מחוץ למחסה בשעות היום. כשאינו פעיל חבוי במחילות מכרסמים או תחת עצמים על פני השטח. התזונה מתבססת בעיקרה על לטאות, אך ככל הנראה ניזון גם מנחשים. בעונת הרבייה מטילה הנקבה 2-6 ביצים. נקבות שגודלו בשבי הטילו אחת לשנתיים.

איטליה, אלג’יריה, ישראל, לוב, מצרים, מרוקו, סהרה המערבית, ספרד, פורטוגל ותוניסיה.

author nameנכתב על ידי אביעד בר וגיא חיימוביץ

מפת תפוסה נוכחית

מפת תפוסה נוכחית

נדירות
פגיעות
אטרקטיביות
אנדמיות
המס' האדום
פריפריאליות

ערך IUCN
הגדרת סיכון

() גלילות
צמידות:
% אתרים בשמורות

מינים נוספים

תמונה מאת זעמן מטבעות
זעמן מטבעות
זעמן מטבעות
תמונה מאת זעמן שחור
זעמן שחור
זעמן שחור
תמונה מאת זעמן זיתני
זעמן זיתני
זעמן זיתני
תמונה מאת זעמן אוכפים
זעמן אוכפים
זעמן אוכפים